dinsdag 15 maart 2011

Pasta met gerookte pancetta

Deze pasta met pancetta maakte achterbuurman J. (man van achterbuuf A. en papa van achterbuufkindjes I. en J.) voor ons klaar toen wij hen in de zomer, 2 jaar geleden, bezochten op hun camping vlak bij Hyeres.

Inmiddels is het ook een van onze favoriete pasta recepten. M. likt nog net niet de pan leeg........zo lekker vind hij het. Als je geen pancetta aan het stuk kunt krijgen, neem dan voorgesneden pancetta (AH heeft die bij de voorverpakte vleeswaren staan), maar persoonlijk vind ik pancetta in blokjes erdoor het lekkerst.
Het recept komt uit "de Zilveren Lepel"

Pancetta in blokjes gesneden

Nodig
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram gerookte pancetta in blokjes
  • 1 verse chilipeper ontpit en fijngehakt
  • 250 gram tomaten ontveld en kleingesneden
  • 100 ml slagrooom
  • 350 gram pasta naar keuze
  • geraspte parmezaan of pecorino

Bereiding
  • Bak pancetta en chilipeper in 5 minuten lichtbruin
  • Voeg de tomaten met wat zout en peper naar smaak toe en laat alles 25 minuten op laat vuur pruttelen
  • Roer er de room door en laat de saus op laag vuur in 5 minuten binden
  • Kook ondertussen de pasta
  • Doe pasta bij de saus warm nog even goed door
  • Bestrooi met de kaas

1 opmerking:

noeks zei

mjam, ook hier blijft het een favoriet recept!
trouwens hebben we die paprikasaus van jamie oliver (paar blogjes terug) ook 'geadopteerd', is erg lekker...