dinsdag 1 februari 2011

Sinaasappelsalade


Net nu ik eindelijk aan de slag ga met de receptjes van Souk Cuisine, loop ik zaterdagavond  in de Verkadefabriek in den Bosch Gemma van de Burgt van Souk Cuisine tegen het lijf.....wat een toeval!!
Ik interpreteer het maar als een teken om nog even op de Marokkaanse toer door te gaan ;-). Vandaag deze sinaasappelsalade met oranjebloesem. Wij kregen die als dessert  geserveerd op onze eerste avond in Chambre d'Amis. De combinatie van kaneel, oranjebloesem en sinaasappel smaakte en rook geweldig.  In het boek  "de Authentieke Marokkaanse keuken" van Jorg Zipprick en Ben Marrakchi vond ik het recept terug.
(foto komt ook uit dit boek).

Nodig
  • 4 sinaasappelen
  • 1 citroen
  • 1 tl poedersuiker
  • 2 el oranjebloesemwater (verkrijgbaar bij de Turkse of Marokkaanse winkel)
  • 1 tl gemalen kaneel
Bereiding
  • Sinaasappelen en citroen wassen.
  • Pers een sinaasappel en de citroen uit en meng dit sap met de poedersuiker en het oranjebloesemwater
  • Pel de rest van sinaasappelen, verwijder indien nodig de pitten en snijd ze in dunne plakken,
  • Druppel er het sap overheen en laat ongeveer 15 minuten trekken
  • Schik de sinaasappelplakken op de borden, druppel het sap er overheen en bestrooi met de kaneel
Je kan de salade nog garneren met gehakte pistachenoten, walnoten of gehakte blaadjes munt.

Geen opmerkingen: