dinsdag 22 februari 2011

Pasta Peperonata van Jamie Oliver


Een hele lekkere lichte en beetje zoetige pasta!

Nodig
  • 2 rode paprika's, zaad verwijderd en in ringen gesneden
  • 2 gele paprika's, zaad verwijderd en in ringen gesneden
  • extra vierge olijfolie
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • 2 rode uien, in dunne ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 2 handen vol bladpeterselie, de blaadjes fijngehakt, de steeltjes apart houden
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 handen vol vers geraspte parmezaanse kaas
  • 2 opgehoopte eetlepels marscapone of creme fraiche
  • 450 gram rigatone, penne of spaghetti

Bereiding
  • Zet de paprika's met een beetje olijfolie en een snufje zout en peper in een grote koekepan op matig vuur en laat de paprika's 15 minuten met de deksel op de pan bakken tot ze zacht zijn
  • Doe de uiringen erbij en laat nog eens 20 minuten op het vuur staan
  • Doe vervolgens de knoflook en peterseliesteeltjes erbij, hussel en houd daarbij de pan in beweging
  • Laat ongeveer 3 minuten bakken
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Giet de azijn erbij en hussel nog eens.
  • Doe een handvol parmezaan erbij en de marscapone of creme fraiche
  • Kook ondertussen de pasta al dente
  • Giet pasta af en bewaar wat van het kookvocht
  • Doe de paprika, pasta en peterselieblaadjes in een grote (voorverwarmde) kom.
  • Schep door elkaar met wat van het kookvocht een een paar flinke scheuten olijfolie
  • Bestrooi met de rest van de parmezaan

Geen opmerkingen: