dinsdag 15 februari 2011

Kikkererwten-spinaziesoep met knoflook

Deze dikke, romige maaltijdsoep staat bij ons regelmatig op het menu.


Foto en recept uit "de Soepbijbel"
 
Nodig
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1,2 l groentebouillon
  • 350 g aardappelen, in blokjes gesneden
  • 425 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 1 el maizena
  • 1,5 dl slagroom
  • 2 el tahin (sesampasta, verkrijgbaar bij reformwinkel) of pindakaas
  • 200 g spinazie in stukjes gescheurd
  • cayennepeper
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

1. Verhit de olie in een grote pan en bak het knoflook en de ui ca. 5 minuten tot de ui zacht en goudbruin is.
2. Roer de komijn en koriander erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg bouillon en aardappelen toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht koken.
3. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 minuten zacht koken, of tot de aardappelen net zacht zijn.
4. Roer maizena, slagroom, tahin of pindakaas met flink veel zout en peper door elkaar. Doe dit mengsel met de spinazie in de soep. Breng al roerend aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zou, peper en cayennepeper. Serveer, bestrooid met een beetje cayennepeper.

Geen opmerkingen: