dinsdag 8 februari 2011

Amuse

Deze amuse kreeg ik laatst bij een vriendin. Was erg lekker! Het recept is super simpel, maar het resultaat oogt alsof je de hele middag in de keuken hebt staan zweten......

recept en foto van AH




Nodig 
  • 3 plakjes Proscuitto di Parma (vleeswaren)
  • 1 el verse basilicum, fijngesneden
  • 1 el verse peterselie, fijngesneden
  • 1 el citroensap 
  • 1/2 bakje ricotta (verse kaas, a 250 g)
  • 8 tl houmous (bakje 200 g)
  • 4 kleine (borrel) glaasjes

Bereiding
Bak de plakjes Proscuitto di Parma in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur krokant. Schep het basilicum, de peterselie en het citroensap door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Schep in 4 glaasjes elk 2 tl houmous en verdeel de kruidenricotta erover. Verkruimel de ham grof en steek de stukjes in de kruidenricotta.



Geen opmerkingen: