vrijdag 17 december 2010

Zuurkoolschotel

Deze zuurkoolschotel is weer eens iets anders dan de traditionele schotel met gehakt en puree.
Verrassend lekker met de witte bonenpuree en appeltjes! Recept (en foto) komen uit de allerhande.

Nodig
  • 50 g roomboter 
  • 4 uien, in halve ringen
  • 1 pakje zuurkool (500 g)
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 ml bier
  • 3 appels (Elstar of Jonagold), geschild
  • 1 blik witte bonen (800 g)

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In hapjespan helft van boter verhitten en ui 5 minuten fruiten.
  • Zuurkool met kaneel erdoor scheppen en bier erbij schenken.
  • Zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaarstoven.
  • Op smaak brengen met zout en peper. Met appelboor klokhuizen uit appels steken.
  • Appels in dunne plakken snijden.
  • In zeef bonen afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
  • In keukenmachine bonen pureren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Rest van boter smelten.
  • Zuurkool over bodem van ovenschaal verdelen.
  • Driekwart van appelplakken er dakpansgewijs op leggen en bonenpuree erover uitstrijken.
  • Rest van appelplakken in rijtje op bonenpuree leggen.
  • Bonenpuree en appel bestrijken met gesmolten boter.
  • Peper erboven malen.
  • In midden van oven zuurkoolschotel in 25-30 minuten heet en gaar laten worden.




Geen opmerkingen: