donderdag 23 december 2010

Witte bonen-soep met laurier en pancetta


Een eenvoudig soepje om te maken, maar met een heel apart en subtiel smaakje! Wij eten de soep vaak met een stuk brood met beleg of een hartig taartje erbij en dan is het een makkelijke maaltijd, maar je kan hem ook prima als voorgerecht serveren! Het recept is van Bill Granger en komt uit een oude Kerst Delicious. 

Nodig:
  •  20 gram ongezouten boter
  • 1 theelepel zeezout
  •  2,5 el. olijflolie
  •  2 uien
  •  2 laurierblaasjes
  •  1 liter kippenbouillon
  •  2 blikken cannellinibonen of witte bonen a 400 gram, afgespoeld
  •  extra vierge olijfolie om te besprenkelen
  •  50 gram pancetta, knapperig gebakken
Bereiding

  • Smelt de boter met de olie in een grote pan op middelhoog vuur
  • Voeg de ui, laurierblaadjes en 1 tl zeezout en bak de uien 3 minuten of tot ze zacht zijn
  • Voeg de bouillon en bonen toe en breng aan de kook
  • Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken
  • Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer glad.
  • Schep in kommen, besprenkel met olijfolie en leg er de kanpperige stukken pancetta op
Hele fijne kerstdagen allemaal!

Geen opmerkingen: