woensdag 20 oktober 2010

Gnocchi met spruiten

Misschien in eerste instatie een vreemde combinatie oerhollandse spruiten met italiaanse gnocchi , maar dit AH recept van een aantal winters terug doet het bij ons altijd goed. Lekker makkelijk voor doordeweeks!




Nodig
  • 1 pak gnocchi di patate (500 g)
  • 1 zak spruitjes (500 g)
  • olijfolie
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 100 gr spekreepjes
  • 2 grote uien, in halve ringen
  • Parmezaan krullen

Bereiden
  • Spruiten schoonmaken en halveren
  • Spruiten ongeveer 5 minuutjes voorkoken in gezouten waten. Je moet ze met vork in kunnen prikken, maar ze moeten nog wel stevig zijn.
  • Spek bakken
  • Uien meebakken tot deze gaan kleuren
  • Spek en uit uit de pan halen
  • Beetje olijfolie in de pan, spruiten hier in (roer) bakken, tot deze beetje kleur krijgen en gaar zijn. Naarsmaak peper, zout en beetje nootmuskaat toevoegen.
  • Gnocchi koken volgens gebruiksaanwijzing
  • Gnocchi, spek, en ui door de de spruiten mengen, eventueel nog wat olijfolie er doorheen om het geheel wat smeuig te maken.
  • In diepe borden scheppen en parmezaan erover!

Geen opmerkingen: