dinsdag 28 september 2010

Parijs


In een vorige blogje had ik het er al over. Ons tripje met de kinderen naar Parijs. Het begon eigenlijk allemaal met de oude letterbak van Oma, waar M. een miniatuur Eiffeltoren en een miniatuur Atomium uitvistte.....Een nieuwe fascinatie was geboren! Uren werd er op internet naar plaatjes van hoge torens gezocht, er werden hoge torens gebouwd met Kapla en Duplo en er werden allerlei torens getekend......
Toen we dus nog naar een bestemming zochten voor de vakantie met de kinderen konden we er niet omheen.....

Het werd een super leuke week. Voor de kinderen was het echt een groot avontuur. De Eiffeltoren in het echt zien, de metro, al die mensen op straat, straatartiesten, de bootjes in Jardin du Luxembourg, de Notre Dame en op de valreep nog een dagje naar Eurodisney!
Onze uitvalsbasis was een fijne rustige camping in Versailles. Voor ons de ideale plek om de gehuurde camper te parkeren. Mooi in het groen, met de RER op loopafstand en voor de kinderen een lekker zwembadje. Op de terugweg hebben we zelfs het Atomium in Brussel nog met een bezoekje vereerd!

We hebben ook heel veel gelachen! Want kinderen hebben zo hun eigen voorstelling van zaken.
Zo vonden ze de Eiffeltoren echt veeeeeeeeeel kleiner dan verwacht  (of was dat misschien stoerdoenerij ;-) en was "de ondergrondse" voor A. jammer genoeg nogal een desillusie: noemen jullie dat nou onderdegrond!??? Uh ja A. hoezo?: Nou dat zie je zelf toch ook wel, zei hij lichtelijk geirriteerd....... er staan allemaal bankjes enzo...das toch helemaal nie onderdegrond....Bleek ie zich zoiets als een ondergrondse molsgang voorgesteld te hebben.....Schattig.
We moeten snel weer terug, want er is nog zoveel te ontdekken in die geweldige stad!
Geen opmerkingen: