dinsdag 6 juli 2010

Dol op Gnocchi (en tuinboontjes)!

Vandaag maakte ik "Gnocchi met een romige puree van tuinboontjes"" een recept uit de Delicious van deze maand. Ik ben dol op gnocchi en op tuinboontjes dus dat kon nie missen!
Omdat ik de tuinboontjes dubbel heb gedopt* was het wel behoorlijk bewerkelijk. Maar het komt wat mij betreft de smaak en textuur absoluut ten goede!  De chorizo zorgt voor een hartige en knapperige touch en door het citroentje wordt het een heerlijk fris zomers gerecht.


* Om het dubbeldoppen te vergemakkelijken breng je ruim water aan de kook en voeg je de tuinboontjes toe. Kook ze 1-2 minuten en giet ze dan door een zeef af. Overspoel ze direct met ijskoud water. Verwijder het grijsgroene velletje, op de foto zie dat er dan mooie fris groene boontjes overblijven. Probeer of je de boontjes nu tot puree kan stampen (met eentje dan he ; ) anders nog even blancheren.
.


Nodig:
  • 500 gr. kant en klare gnocchi.
  • olijfolie
  • 70 gram chorizo in plakjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 jonge preien in ringen
  • 280 gram dubbel gedopte tuinboontjes geblancheerd
  • 250 ml slagroom
  • geraspte schil van 1 citroen
Bereiding

  • Gnocchi koken volgens aanwijzingen op de verpakking
  • Chorizo in de beetje olijfolie bakken tot deze knapperig is en een beetje opzwelt.
  • Chorizo apart houden
  • Knoflook samen met de prei bakken totdat de prei zacht is.
  • Geblancheerd tuinbonen pureren (met pureeknijper gaat het heel goed, of met aardappelstamper)
  • Op zacht vuurtje slagroom er doorheen roeren tot een saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper
  • Gnocchi door de tuinbonenpuree scheppen
  • Preimengsel er doorscheppen
  • Op bord schep van de gnocchi, chorizo en citroenrasp erover verdelen.
  • Beetje peper, beetje olijfolie, klaar!

Geen opmerkingen: