zondag 13 juni 2010

Opruimwoede!

Eindelijk, eindelijk, eindelijk! We hebben de schuur opgeruimd! En was dat ff nodig.
Wat bij anderen de zolder is (die hebben wij dus niet) was bij ons de schuur. Het tussenstation van huis naar schroothoop.......Maar das verleden tijd! Onze schuur is nu het toonbeeld van georganiseerdheid.......(voor hoe lang???). Een hele boedelbak aan ellende ging naar grof vuil en kringloop. Schuur en hoofd zijn weer leeg! Heerlijk!
In the process kwamen we nog wat leuke dingen tegen. Onder andere een orginele Rayban Wayfarer en M. allereerste Walkman.

Moe en stoffig, had ik geen zin meer om uitgebreid te koken, maar wel zin in iets lekkers......dus werd het een eenvoudig pastagerechtje met boter en verse tomaten.

Nodig:
1 a 2 pakken verse tortellini met noten en kaas (AH), gekookt
1 doosje trostomaten in vieren gesneden
1 doosje basilicum in stukken gescheurd
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook fijngehakt
vers geraspte nootmuskaat (de verassende smaakmaker van dit gerecht)
Een hele flinke grote klont roomboter (niet te zuinig zijn, de roomboter "maakt" de saus)
peper en zout

Bereiding:
Boter smelten in koekenpan, ui en knoflook hier in fruiten.
Tomaatparten en basilicum toevoegen. Peper en zout toevoegen.
Geheel op zacht vuur laten staan totdat de tomaten zacht zijn geworden en je ze met een pollepel kunt "pletten". Het moet een saus worden, maar er mogen best nog wat grovere stukken in zitten.
Rasp er een flinke hoeveelheid verse nootmuskaat overheen.
Schep de tortellini door de saus.
Serveer op warme diepe borden. Rasp er eventueel nog wat nootmuskaat over.

Geen opmerkingen: