maandag 14 juni 2010

Birthdaygirl

Morgen wordt het kleine meisje op de foto (ja echt....tis een meisje...) 42! Help!
Ter verhoging (en verzachting) van de feestvreugde bak ik vanavond brownies naar een recept van Nigella Lawson. Je kunt ze net zo goed direct op je heupen smeren, want slank zijn ze allerminst.......maar lekker!

Nodig:
375 gram zachte boter
375 gram pure chocolade
6 grote eieren
1 theelepel vanille extract
500 gr. fijne kristalsuiker
225 gr. bloem
1 theelepel zout
bak blik van ongeveer 33x23x5.5



Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bakvorm bekleden met bakpapier.
Boter en chocolade laten smelten op laag vuur.
Eieren en suiker samen met de vanille los kloppen.
Bloem met zout mengen.
Chocolade mengsel iets laten afkoelen voordat je het door eimengsel schept.
Klop de bloem door chocolade en eimengsel.
Giet in de vorm en zet ongeveer 25 minuten in de oven.
De bovenkant moet bleekbruin zijn en van binnen moeten de brownies no donker en compact zijn.
De brownies mogen van binnen nog een beetje "klef" zijn.
Kwestie van blijven controleren. Tussen te klef en te droog zit maar een paar minuutjes.
Houd er rekening mee dat de brownies ook nog nagaren.

Tip:
Stapel de brownies op een grote schaal tot een pyraminde en steek er kaarsjes in (42....)!
Weer eens iets anders dan een slagroomtaart.
Je kunt ook allerlei vullingen toevoegen aan het beslag denk aan noten, chocoladechips, kokos, zelfs krokante muesli.....

Geen opmerkingen: