maandag 10 mei 2010

Asperges!

Gisterenavond voor het eerst dit seizoen asperges gegeten.
Na wat strubbelingen met pan (niet kopen die speciale aspergepan, duurt veel te lang voor het water kookt, gedoe met mandje, gewoon je allergrootste pan gebruiken) en kooktijd, uiteindelijk toch 2 kilootjes heerlijke malse asperges op tafel gekregen.
De bordjes gingen schoon leeg! Altijd fijn voor de kok.
Als toetje: panna cotta van ricotta, met daarbij in balsamicoazijn en suiker gemarineerde aardbeien. Werd ik ook heel blij van (en mijn gasten ook).

Ingredienten voor Panna Cotta met Ricotta:
  • 200 ml slagroom
  • 250 gr ricotta (losgeroerd)
  • vanille stokje
  • suiker 75 gram
  • 3 gelatine blaadjes geweekt in koud water
  • 4 kopjes/bakjes/vormpjes van ongeveer 1,5 dl inhoud
Bereiding

  • slagroom met opengesneden vanillestokje ongeveer 5 minuutjes laten koken
  • van het vuur af suiker erdoor roeren tot deze is openomen
  • merg uit vanille stokje schrapen en toevoegen
  • gelatine toevoegen en slagroom laten afkoelen tot deze iets lobbig word
  • slagroommengsel door ricotta roeren en verdeel over bakjes
  • bakjes afdekken met folie en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven.
Ik heb de panna cotta in de bakjes geserveerd, maar je kunt ze natuurlijk ook "storten". Dompel ze dan even in heet water, snijd randen los en dan maar hopen dat ze er mooi uitkomen!

1 opmerking:

NoeKs blogt... zei

Als je de bakjes licht met boter invet, laten ze vrij makkelijk los, hoef je ook niet te snijden...